Horeca-case: jonge ondernemers krijgen perspectief in plaats van faillissement

Een schoonzusje van een bevriend sportbestuurslid exploiteert samen met haar vriend een eetcafé in Rotterdam. De relatie loopt door alle stres na een jaar op de klippen: zaak dicht met schulden, huurachterstand, …wat nu?
Amstelland Consultancy, Michel Becker, heeft allereerst in een persoonlijke gesprek de emotie uit het zakelijk conflict gehaald. Persoonlijke emoties staan vaak een voor beide partijen goede oplossing in de weg en in deze situatie elkaar de tent uitvechten, dat kost pas echt veel geld.
Vervolgens is zorgvuldig een acceptabel Plan van Aanpak opgesteld en voor de bemiddeling een passend tarief afgesproken. Namens de exploitanten voert Michel
de onderhandeling met de grootste schuldeiser (zonder contract), die dacht voor een laag bedrag wel de sleutels te kunnen ophalen. In plaats van een mogelijke faillissementsverklaring en een curator, kwam er nu na heel wat gesteggel en wat in- en uitlopen maar liefst € 20.000.00 extra bij het oorspronkelijk aangeboden bedrag plus een in de plaats stelling van het huurcontract!
Dankzij de bemiddeling van Michel kunnen deze jonge ondernemers met deze extra opbrengst de meeste andere schulden betalen, werken aan herstel en hebben ze ieder voor zich weer toekomstperspectief.